Fyn Square Dance Club, Aktivitetshuset, Hjulets Kvarter 119, 5220 Odense SØ

Square dance hvad er det?

Modern Square dance er en humørfyldt og international dans.

Dansen ledes af en caller (danseleder).

Modern Square Dance adskiller sig væsentligt fra andre danse ved, at den ikke kan læres udenad, men er baseret på calls, der gives af calleren under dansen, og dermed sammensættes til en helhed. Danserne ved således ikke på forhånd, hvordan dansen udvikler sig.

Squaredance Danmark (link) er en sammenslutning af danske klubber, der primært danser Modern (American) Square Dance efter Callerlabs definitioner.

Modern Square Dance er opdelt i flere programmer/niveauer: Basic, Mainstream, Plus, Advanced (A1 & A2) og Challenge (C1, C2, C3A, C3B osv.)

I Danmark findes der yderligere to former for squaredance: Traditionel, der også omfatter Contra Dance, og New Style, der minder om Modern, men hvor dansetrinene foregår med 'gadedrengehop

 

Square dance og påklædning ?

Sædvanligvis danses ved stævner i jeans og western-skjorter samt i skørter. Dette tøj er baseret på squaredansens traditioner.

Nye trends er på vej i moderne square dance også indenfor tøjet. Mange kvinder vælger nu løsninger der ikke adskiller sig væsentligt fra anden festtøj.

Skal man danse til country-musik hele tiden?

Musikken er meget rytmisk og iørefaldende, ofte med country- og westernpræg, men også jazz, rock og pop.

 

Jeg har ikke en dansepartner. Er det et problem?

Nej, alle er velkomne - vi opstarter nye hold i september. Square dance - cirkler på 8 - kræver ikke tilmelding som par.

Alle kan være med. Overraskelsen, kreativiteten og tempo giver grundlag for humørfyldt samvær med alle nationaliteter